Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τα 9 μυστικά για την αιώνια νεότητα

Τα 9 μυστικά για την αιώνια νεότητα

Δυστυχώς, το μαγικό χάπι της αιώνιας νεότητας δεν έχει βρεθεί ακόμα! Τα σημάδια του χρόνου δεν μπορεί να τα σταματήσει κανείς. Ωστόσο, υπάρχουν «δώρα» στη φύση ικανά όχι να πάνε τον χρόνο πίσω αλλά να απαλύνουν τα ίχνη του πάνω στο σώμα και το πρόσωπο.

Την ηλικία σου δεν μπορείς να την αλλάξεις. Αλλά την εντύπωση που δίνεις μπορεί να την κατεβάσεις τουλάχιστον μία δεκαετία ακολουθώντας τρία βασικά βήματα. Ποια είναι αυτά; Θετική σκέψη, καλή φυσική κατάσταση και μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία!

1) Ο μύθος για το βαρύ μακιγιάζ

Το βαρύ μακιγιάζ δεν κρύβει χρόνια. Αυτό είναι μύθος. Αντίθετα, όσο πιο ανάλαφρο είναι τόσο πιο νεανικό δείχνει πάνω στη γυναίκα, ακόμα κι αν πρόκειται για γυναίκες που διανύουν την πέμπτη ή την έκτη δεκαετία της ζωής τους.
Αυτό έδειξε έρευνα αμερικανικού ινστιτούτου για θέματα αισθητικής. Το φον ντε τεν, γνωστότερο ως μέικ απ, είναι το υπ’ αριθμόν ένα απαραίτητο συστατικό για ένα σωστό μακιγιάζ. Ομως, προσοχή. Πρέπει να είναι όσο πιο λεπτό και φίνο γίνεται!
Το δεύτερο και βασικό στοιχείο του μακιγιάζ είναι η μάσκαρα, που «ανοίγει» το βλέμμα. Σκιά σε απαλούς τόνους και κραγιόν κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών. Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η συνταγή για μια αξιοπρεπή εμφάνιση που… καλύπτει την αλήθεια του χρόνου!

 
2) Ντομάτες και παπάγιες

Ασπίδα ενάντια στη φθορά του χρόνου και στις αρρώστιες μπορεί να αποδειχθεί η... ντομάτα. Στα συστατικά της περιέχει ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, οποίο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε όλα αυτά τα βλαβερά που όλοι αναπνέουμε καθημερινά. Η μόλυνση και η ζωή στις πόλεις γερνάει μια ώρα αρχίτερα το δέρμα και ιδιαίτερα τη γυναικεία επιδερμίδα.
 

Η ντομάτα, όπως και τα παράγωγά της (πολτός, σάλτσες,, χυμός), είναι μια εξαίρετη πηγή ωφέλιμων θρεπτικών ουσιών που χαρακτηρίζονται από αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το λυκοπένιο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των φυτοχημικών ουσιών. Εκτός από τις ντομάτες, λυκοπένιο υπάρχει και σε άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως το καρπούζι, το ροζ γκρέιπφρουτ και η παπάγια. Μέχρι τώρα σημαντικός αριθμός ερευνών έδειξαν ότι το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση διαφόρων σημαντικών παθήσεων, όπως καρδιακές παθήσεις, διάφορες μορφές καρκίνου, διαβήτης και οστεοπόρωση.

 
3) Το χαμόγελο κρύβει ρυτίδες

Το χαμόγελο λειτουργεί σαν φυσικό, στιγμιαίο λίφτινγκ για το πρόσωπο. Οσο περισσότερο χαμογελάει κάποιος τόσο περισσότερο οι μύες του προσώπου μένουν νέοι και ελαστικοί.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι το χαμόγελο και το γέλιο γενικότερα βοηθούν πολύ και στην ψυχική υγεία. Η καλή διάθεση είναι πηγή ζωής και για αυτόν που χαμογελάει και για τους γύρω του. Το «χαμογελάτε είναι μεταδοτικό» είναι αλήθεια. Οπως αλήθεια είναι ότι οι γελαστοί άνθρωποι δείχνουν πιο νέοι, ακόμα κι αν κάνουν ρυτίδες!

4) Τα καρύδια «φτιάχνουν» επιδερμίδα
Ενα από τα πιο σημαντικά όπλα στη διατροφή μας ενάντια στην ξηρασία του δέρματος είναι τα... καρύδια! Περιέχουν λινελαϊκό οξύ, το οποίο εμποδίζει τη γήρανση του δέρματος, αφού βοηθά στην άμεση αναγέννηση των κυττάρων. Η κατανάλωση καρυδιών «φτιάχνει» επιδερμίδα.
Ερευνα των επιστημόνων του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα άτομα που τρώνε πέντε καρύδια την ημέρα σχεδόν εκμηδενίζουν τις πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο καρδιολογικό νόσημα, ενώ αυξάνουν το όριο της ζωής τους περίπου κατά τέσσερα χρόνια!

 
5) Κοιμάστε ανάσκελα, για να μην τσαλακώνεται το πρόσωπο

Το θέμα του ύπνου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να πετύχει κανείς το ελιξίριο της νεότητας! Οι γυναίκες καλό θα είναι να κοιμούνται ανάσκελα, γιατί το μπρούμυτα ευνοεί τις ρυτίδες. Οι μάσκες ομορφιάς και οι κρέμες δεν κάνουν πολλά πράγματα, αν κατά τη διάρκεια της νύχτας το πρόσωπο «τσαλακώνεται» από το μαξιλάρι.

Οι χαρακιές που κατά λάθος γίνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου με το πρόσωπο χωμένο μέσα στο μαξιλάρι ούτε ξεκούραστο ύπνο εξασφαλίζουν ούτε στην όψη του προσώπου κάνουν καλό. Γιατί όσο κι αν επανέλθει το «τσαλάκωμα» στο δέρμα, υπάρχει φθορά!
Σημαντικό στο θέμα του ύπνου είναι και το να συμπληρώνεται ένα οκτάωρο συνεχούς ύπνου. Για πολύ καλύτερα και ξεκούραστα αποτελέσματα πρέπει να πέφτουμε στο κρεβάτι πριν από τα μεσάνυχτα, όπως λένε οι ειδικοί!

6) Βάλτε... χρώμα στην εμφάνισή σας
Οσο περνούν τα χρόνια, οι γυναίκες προτιμούν τα διακριτικά χρώματα, αυτά που δεν εκθέτουν και είναι πιο... σοβαρά! Το μπεζ, το γκρι, διάφορες αποχρώσεις του μπλε... Αυτά τα χρώματα «ασφαλείας» όμως δεν συμβαδίζουν με την εικόνα της νεότητας.
Η συμβουλή των ειδικών σε θέματα εμφάνισης, μόδας και ψυχολογίας είναι: βάλτε χρώμα στη ζωή σας! Τολμήστε πιο φωτεινά και έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, το κόκκινο και βεβαίως το λευκό, που προσδίδει και κύρος. Τα χρώματα δίνουν μια δυναμική στην εμφάνιση και σιωπηλά μεταδίδουν το μήνυμα ότι το άτομο που τα φοράει είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, αν όχι σε πλήρη... δράση!

7) Ενα φρούτο κάθε τέσσερις ώρες
Χωρίς να μπαίνει κανείς στη λογική της δίαιτας και της λεπτομέρειας των γραμμαρίων, μπορεί να κάνει μια απλή κίνηση κάθε τέσσερις ώρες και θα δει τη σιλουέτα του να αλλάζει προς το... κομψότερο! Ενα φρούτο κάθε τέσσερις ώρες κόβει την πείνα και ενισχύει τον οργανισμό με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει τέσσερα έως πέντε φρούτα την ημέρα... χωρίς να το καταλάβουμε, δηλαδή, θα μπορούσαμε να τρώμε με αυτόν τον τρόπο μία μεγάλη φρουτοσαλάτα σε καθημερινή βάση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή, γιατί και στο να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός βοηθάει και φρεσκάδα στο δέρμα προσφέρει και κυρίως για τις γυναίκες, είναι κίνηση-ματ ενάντια στην κυτταρίτιδα και στο λίπος!

8) Τρώτε λιγότερο αλλά πιο αργά
Οι Ιάπωνες, οι οποίοι είναι και οι πλέον μακροβιότεροι σε σχέση με άλλους λαούς, έχουν μια καλή συνήθεια: τρώνε λιγότερο απ’ ό,τι ζητάει η όρεξή τους και αργά. Η συμβουλή «ποτέ να μη σηκώνεστε από το τραπέζι χορτασμένοι» δεν είναι τυχαία. Πρέπει να ικανοποιούμε την όρεξή μας κατά 80% και ποτέ να μην έχουμε το αίσθημα του χορτασμού, αν επιθυμούμε νεανικό κορμί και γεμάτο υγεία.

Ενας έξυπνος τρόπος για να νιώσει κάποιος το αίσθημα του χορτασμού χωρίς να παραφάει είναι να μασάει αργά τις μπουκιές του. Η μεγαλύτερη έκκριση στομαχικών υγρών βοηθάει στην καλύτερη διάσπαση των τροφών και την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει το αίσθημα της δυσφορίας και του φουσκώματος, που πολλές φορές «βαραίνουν» και την όψη!

9) Ντους βράδυ - πρωί

Αφεθείτε στη μαγεία του νερού βράδυ - πρωί! Η αίσθηση του νερού πάνω στο σώμα είναι ό,τι πιο ανανεωτικό μπορεί να προσφέρει κάποιος στον εαυτό του σε καθημερινή βάση. Αν το ντους αυτό συνοδεύεται και από ένα ολιγόλεπτο κυκλικό μασάζ στο σημείο της καρδιάς με μαλακό σφουγγάρι, τότε πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα!

Εκτός από την καλή καρδιακή λειτουργία, η «τελετή» αυτή εξασφαλίζει δροσερή και καθαρή επιδερμίδα, που φτιάχνει τη διάθεση και αναζωογονεί! Η καθαριότητα και η γενικότερη φροντίδα του σώματός μας «κόβει χρόνια» στην όψη και... τονώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου